Nyheter

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-11-20 Valparna växer på bra. Alla har nu öppnat ögonen och dom verkar kunna skilja på ljus och mörker. Dom försöker komma upp på benen istället för att dra sig fram och snart börjar dom ramla ur valplådan. Dom börjar verkligen se helt bedårande ut. Som det ser ut nu får alla den irländska pälstypen precis som båda föräldrarna har.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Här är i alla fall 5 av dom prydligt uppradade

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dom får fortfarande plats i korgen medan matten gör rent i valplådan

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2014-11-10 Den här sorgligt försummade hemsidan kommer till liv igen. Anledningen är givetvis Ronnies nya valpar, 2 pojkar och 4 flickor, som ligger i valplådan och är helt bedårande. Ännu har dom inte öppnat ögonen, men jag skulle tro att deras vikt är nästan fördubblad mot när dom föddes den 5 november. Mer finns att läsa under Valpar här på sidan.

 

Vad har då hänt mer under senaste halvåret? Jo, först så blev Malte, A. Ged the Wizard, svensk utställningschampion i Hässleholm i maj. Efter att ha tagit flera reserv-cert så blev det äntligen hans tur att ta den där blågula rosetten.

Bara 2 veckor senare var det Sams A. Commander Sam Vimes, tur att bli champion. Han tog 3 danska cert och ett svenskt, så han blev både svensk och dansk champion samtidigt. Han var också med på Hildes och min Norrlandsresa. Vi åkte till utställningen i Piteå samt rasspecialen Norrlands Guld. I Piteå placerade han sig som tvåa efter en internationell champion, och får därmed sitt första svenska CACIB. Dan därpå var det rasspecial och där gick han minsann och blev BIS! Hoppas bara att pälsen kommer sig också nångång.

Och sen, allra bäst, Polly, A. Kettericken, blev äntligen internationell champion! Hon fick följa med Ewa Lundgren (kennel Beamix) till Polen och där blev hon bästa tik och fick sitt fjärde CACIB (det internationella certifikatet). Man ska ha 4 CACIB tagna i minst 3 länder, där det måste ha gått ett år mellan första och sista CACIB för att kunna bli internationell champion eller C.I.B som det står numer. Polly tog sina första CACIB 2006 och 2008, och så nu äntligen 2014, 10 år gammal, det sista. Där ser man. Man ska aldrig ge upp.

 

Sam och jag har också jobbat på en del med lydnadsträningen och i augusti tog han sitt tredje förstapris i lydnadsklass I och blev därmed LP1. Vi har även startat en gång i lk II, men inser att vi har lite att jobba på innan förstaprisen ramlar in. Vi hoppas dock ta tvåan och appell spår till våren.

 

Polly och jag har börjat med rally-lydnad, något som passar oss helt utmärkt. Hon har redan ett förstapris i nybörjarklassen och vi hinner med en tävling till innan jul.

 

Saknar ni bilder? Det gör jag också. Att få in bilder på den här sidan kräver en viss ansträngning. Jag ska dock göra försök de närmaste dagarna. Det blir ju så mycket trevligare med lite bilder.

 

 

2014-02-17 Den här sidan är sorgligt försummad. Jag kan egentligen inte skylla på nånting utan bara rekommendera intresserade att dyka in på facebook istället.

Det blev dessvärre ingen parningen mellan Ronnie och hennes tilltänkte kavaljer. Ronnie hade inget riktigt löp eller också var det väldigt tidigt och kort. I vilket fall som helst så var det inget intresse alls mellan det tilltänkta kärleksparet. Får väl försöka nästa gång istället. Dessutom så visade det sig att mina andra fodertikar också löpte samtidigt så det var också fel i tiden. Så kan det också gå.

 

Sam och jag jobbar med våra lydnadsmoment. Min brukshundklubb har hyrt in sig på ett s.k. hundcenter under några tillfällen i väntan på att kurserna ska börja. Jag har storstilade planer på ett LP1 den här säsongen. Sen har jag också tänkt anmäla Polly till en nybörjarkurs i rally-lydnad så det blir mycket kursande.

 

Nu närmast ska i alla fall Morris (A. Rincewind) göra debut i utställningsringen. Nästa helg är det valputställning i Hässleholm och där ska vi också deltaga. Hoppas han kan stå still åtminstone några sekunder.

 

 

2013-12-18 Så har snart ett år gått igen. 2013 har bara runnit iväg utan att jag egentligen inte har gjort nånting. Hundsidan har också varit rätt stillsam, men lite har det blivit ändå. Mira, A. Tenat of the Ring, har blivit svensk och dansk utställningschampion. Dessvärre har hon lite känslig mage, så trots att hon varit foderhund har jag bestämt att inte ta några valpar på henne. Hon har nu tillfallit sin fodervärd och kommer att ha det bra ihop med Kristin och Johannes och alla katterna.

 

Hennes bror Malte, A. Ged the Wizard, däremot har inga problem med magen och han blir bara bättre och bättre. Härligt temperament har han också. Han tog sitt andra cert på Ronnebyutställningen och jag kommer förmodligen att spruta honom nästa år för att ta med honom till Danmark.

 

Sam har också tagit cert, ett svenskt och två danska. Nu har han fått så tråkig päls så vi för se när det blir dags att ta de sista för championatet. Men vi har också gått kurs i tävlingslydnad under hösten och hunnit med att tävla officiellt en gång med ett andrapris som resultat. Nästa år blir han LP.

 

Sam och tre av hans syskon har också gjort sitt mh i höst med väldigt fint resultat. Det har även Lucy, A. Gemma Moonsinger, gjort med precis lika fint resultat. Lucy är förresten förlovad med Malte. Nån gång under sista halvan av 2014 kommer dom att träffas på allvar. Även Ronnie, A. Bronwyn de Morgan, är numer förlovad och kommer att paras vid nästa löp. Man får hoppas det blir fler valpar än förra gången. Lille Morris, A. Rincewind, kommer på klippning i morgon. Han är 4 månader nu så det ska bli spännande att se vad det har blivit av honom.

 

Två av Allafloxpojkarna har också blivit pappa under året. Elliot, A. Camber of Culdi, fick en kull hos kennel Antikens, och Beppe, A. Lord Jaxon, har just blivit pappa till en kull hos kennel Furuviken. Vi önskar de små liven lycka till i livet.

 

Det var i korthet vad som hänt under 2013 och så får vi se vad som händer under 2014. Jag önskar valpköpare, kollegor, och övriga hundiga personer en skön helg och ett gott nytt år.

 

 

 

2013-10-29 Så har vi haft vårt MH. I lördags samlades vi i Bjuv, Sam, Gibson, Elsa och Kiwi med sinmattar. Ja, Elsa har ju redan gjort sitt MH men matte Carin ville gärna se om hennes syskon var lika bra som Elsa själv. Och ja, dom var bra! Inga rädslor nånstans, mycket leklust och stor tillgänglighet. Sam och Gibson fick 1 och 2 på skotten, medan Kiwi var lite mer påverkad men hon hämtade sig snabbt. Här är vi samlade alla fyra efter vi är färdiga

 

 

Hur jag lyckades få in den här bilden har jag ingen aning om. One.com har ändrat inställningarna igen.

 

Och där fick jag in en bild till! Detta är Nortons yngsta dotter Wheaten Star Adara among Diamonds, en liten norska. Fast så liten är hon inte. Hon har redan vuxit förbi sin mor.

 

Sam och jag fortsätter våra övningar på appellplanen och ikväll fick jag en släng av storhetsvansinne och anmälde oss till en lydnadstävling. Vi har redan varit på en träningstävling på klubben, så nu tyckte jag att vi skull prova våra vingar helt och hållet. Vi får hoppas att det inte snöar i Skurup.

 

 

 

2013-09-30 Tiden bara rinner iväg och det blir inte mycket skrivet här tyvärr. Om ni vill ha bättre uppdatering på vad som händer på kennel Allaflox så finns jag på facebook. Bara sök på mitt namn.

 

Hur som helst, av gammal vana så var jag med på utställningarna i Bjuv och Sofiero. Så stora framgångar skördades inte. Malte tog ett reservcert i Sofiero, men det var allt. Måste säga att jag är väldigt trött på dessa reservcert. Fler utställningar blir det nog inte för mig i år - vad jag kan se nu.

 

Sam och jag går kurs i tävlingslydnad. Det är jättekul, det tycker vi båda två. Jag tycker att Sam är jätteduktig med tanke på hur lite jag egentligen har gjort med honom tidigare. Nu i oktober är det desstuom dags för årets mentalbeskrivning. Syster Elsa har redan gjort sitt mh, och till Bjuv kommer syster Kiwi och bror Gibson. Det ska bli spännande. Hoppas dom gör lika bra ifrån sig som Elsa gjorde.

 

Lillemannen växer hejdlöst. Han har bott nere i teve-rummet sen han var 4 veckor och det har funkat jättebra. Han har umgåtts med de stora hundarna och framförallt Sam har tyckt att han var en kul typ. Förmodligen blir han rätt tuff mot jämnåriga valpar när han väl träffar någon. På lördag ska han flytta till sitt nya hem. Det blir inte så långt bort, bara några mil, men det blir tomt efter honom. Här är lite bilder på honom (om jag lyckas fixa in dom)

 

 

 

 

 

2013-08-28 Tillbaka efter en kul helg på Gotland. Utställningen blev väl ingen större succé för någon i vårt sällskap, men vi hade väldigt kul. Chili fick reservcertet på lördagen och Sam fick det på söndagen - hur kul är det. Men det bästa var att jag träffadeThomas, min gamle polare från Lunda-tiden. 25 år sen sist. Hoppas det inte dröjer lika länge till nästa gång.

 

Lillemannen växer som han ska. Han har öppnat ögonen nu, men jag tror inte han ser så där jättebra. Han hör nu också för han reagerar när jag kommer in och säger något, Jag tänkte jag skulle flytta ner honom till teve-rummet nu till helgen. Han börjar bli rätt bra att stå på benen och han börjar kunna ta sig fram i valpbädden. Det är nog dags för lite större utrymme. Det kommer också att erbjudas lite köttfärs och det är dags att introducera valpfoder. Lite konstigt att göra det med bara en valp, men det måste ju till. Här är lite nytagna bilder på honom.

 

 

Han är ju lite ensam så valphagen har blivit utrustad med lite mjukisar

Matbordet är fullt

 

 

2013-08-13 Nej, det blev ingen stor kull. Den 5 augusti föddes Ronnies valp. Det blev alltså bara en, en stor rejäl pojke som kommer att döpas till Rincewind efter en trollkarl i Terry Pratchetts böcker. Jag väntade och väntade, men det blev inget mer. Ronnie är i alla fall mycket belåten med sin valp och pysslar om honom hela tiden, men han ser ju lite ensam ut i valpbädden så jag har lagt ner lite gosedjur till honom. Han kommer ju att få vara med i flocken tidigt så han lär sig umgås med andra hundar och jag kommer att försöka hitta någon jämngammal valpkull för ev lekstunder.

 

Den 11 och 12 augusti var det utställning i Ronneby. Först var det Blekinge kennelklubb på lördagen och sen hade vi vår officiella rasspecial på söndagen. Allra bäst för de närvarande Allafloxarna, syskonen Malte och Mira (A. Ged the Wizard och A. Tenat of the Ring) samt Sams syster Elsa (A. Adora Belle Dearheart) gick det på lördagen. Först blev Malte 3 bäste hane efter två championhanar, vilket medförde att han fick sitt andra cert.

Flickorna ville inte vara sämre. Mira blev tvåa bästa tik efter en championtik och eftersom Mira redan var dansk champion fick hon nu sitt svenska cert och sin svenska championtitel. Elsa kom som Runner-up, dvs hon blev trea efter Mira och fick reserv-certet, endast 16 månader gammal. Vilken dag!

 

 

 

 

Här skymtas Mira till vänster och Malte till höger bakom alla sina fina nya rosetter.

 

Och här är Mira själv, nybliven svensk och dansk champion.

 

Och vad hände sen på söndagen kanske ni undrar. Tja, inte mycket för min del. Bäst gick det kanske för Malte som blev 3 av 11 öppenklasshanar, men inget ck en gång. Så är det, det går hit och det går dit. Men en dag som lördagen lever man länge på.

 

 

 

2013-07-17 Dags för en uppdatering. Ronnie blev faktiskt dräktig! Men veterinären såg bara 2 eventuellt 3 valpar på ultraljudet så det blir ingen jättekull. Kan i och för sig vara bra när dom föds framåt augusti. Jag tror det blir dags runt den 4-5 augusti, kanske tidigare.

Vi har också varit ute på utställning i Tvååker hela 3 dagar. Inga stora vinster för någon av mina hundar (Sam, Lucy och Polly), men vi hade väldigt trevligt.

 

 

2013-06-12 Så har det äntligen hänt. Ronnie och Diesel träffades i förra veckan och visst tycke uppstod. Efter lite hit och dit, ska jag - ska jag inte, så blev det äntligen en parning. Så nu är det bara att hålla tummarna för att Diesels simmare hittar rätt. I så fall anländer valparna i början av augusti med leverans i början av oktober. Så är ni intresserade av en valp i denna kullen så får ni gärna anmäla ert intresse redan nu. Jag kommer att ultraljuda Ronnie om 3-4 veckor för att se om där är något.

 

 

2013-05-27 Jag har fått en bild från Danmark från när Elliot blev champion. Han ser så fin ut där så jag måste dela med mig.

 

Elliot BIR till vänster och Joyful Wheaten´s Aidan BIM höger, domare Birgit Seloy

 

 

2013-05-24 I helgen som gick var vi i Hörby och Hässleholm. Hörby var jättevarmt, och varken Sam eller Polly placerade sig i bh/bt. Sam fick i alla fall ck av den spanske domaren, det fick inte Polly. Men polaren Lambo (Lakkas Lord Lambourne) tog sitt första svenska cert. Efter bedömningen åkte vi hem och satt i skuggan under eftermiddagen, och fram mot kvällen åkte jag och hämtade Mira.

 

Söndagen blev blöt. Det regnade mer eller mindre hela tiden i Hässleholm. Här hade vi en fransk domare som ville ha foton på alla deltagare. Ringsekreteraren fick springa som en skottspole i regnet. När bedömningen var klar ville hon ha in alla deltagarna igen för ett gruppfoto. Det hela gick i alla fall bättre än lördagen. Sam blev 3 bäste hane och fick sitt första svenska cert och Polly blev 4 bästa tik. Mira tog reserv-certet, medan det riktiga tikcertet togs av ytterligare ett Niamh-barn, Lakkas Liberty.

 

Sen hastade jag hem eftersom Elliot hade dambesök. Som vanligt fixade han det hela alldeles galant och nu väntar vi bara.

 

 

 

 

 

2013-04-14 Dags för lite nyheter. Kristihimmelsfärdstorsdagen tog Hilde med sig Elliot (A. Camber of Culdi) till Danmark och minsann tog han inte sitt sista danska cert där! Numer är han alltså dansk och svensk champion! Tack för hjälpen Hilde.

 

Sen går ju A. Niamhs barn som på räls. Sams polare Lambo (Lakkas Lord Lambourne) tog ett cert i Danmark, och en annan bror ur samma kull Albert (L. Lane´s Lord Albert) tog certet i Tånga Hed och blev minsann även BIR. Och dom har inte fyllt ett år än.

 

Norton har blivit pappa till en kull på fyra valpar i Norge. Inte illa för en gammal 13-åring. Sen väntar jag ju fortfarande på löpflickorna. Ett visst intresse börjar synas på pojksidan, men det verkar inte som om det är något överhängande.

 

Nu blir det sanering och upp-piffande till helgen. Det är utställning i både Hörby och Hässleholm. Sam och Polly i Hörby och sen får dom sällskap av Mira i Hässleholm.

 

 

 

 

2013-04-22 Det har varit lite strul med sidan men nu verkar det fungera igen.

Förra helgen var vi i Hårlev Danmark, lördag och söndag, på danska terrierklubben. Jag hade endast Sam med mig så det var ju nästan som semester. Sam gick helt utmärkt.Efter 3 stycken reservcert

blev det äntligen "riktiga" cert. Sam blev bäste hane båda dagarna och tog både cert och juniorcert, och sen blev han BIM mot den ett år äldre tiken. Med juniorcerten blev han därmed dansk juniorchampion,en helt ny titel.

Dessutom blev Niamhs dotter Lakkas Liberty tvåa bästa tik första dan med reservcert och tog sedan juniorcerten båda dagarna.

 

Nu väntar jag bara på att Ronnie ska börja att löpa. Visserligen syns inget ännu, men i maj nångång bör det vara dags.

 

Här är Sam till vänster och Extra´s Elle till höger. Rosetterna hade fastnat hos leveratören så därför fick vi bara såna här små snören istället. :)

 

 

 

2013-03-25 Utställningssäsongen har börjat på allvar med stora Malmö-utställningen. I år var det 50 vuxna wheaten anmälda, 4 stycken kom från Allaflox. Det gick bra för alla av dom, vissa bättre än andra.

Sam vann juniorklassen (7 deltagare), slutade som 4 bäste hane och fick ytterligare ett reserv-cert. Hans syster Elsa blev 3 i sin juniorklass (6 deltagare) och fick ck på sin första officiella utställning. Ronnie blev helt oplacerad i championklassen (10 deltagare) efter en hel del fjant ihop med Malin (jag ska nog ställa den matte-grisen själv fortsättningsvis).

Polly gick in i ensamt majestät i veteranklassen och vann den, och blev sedan 3 bästa tik. Vi gick också in i uppfödarklassen - helt ensamma till min stora förvåning - och fick hp. Jag stannade inte till några finaler. Vädret var fint, och Norton väntade på att bli upplockad. Men givetvis är jag mycket nöjd med resultatet.

Här är en hel del bilder, hämtade från Wheatenshows.com Nej vi får vänta med det. Jag kommer inte riktigt överens med programmet om hur man lägger in bild.

 

 

Här är i alla fall Sam, 11 månader, 4 bäste hane,

 

och här är hans syster Elsa, 3a i juniorklassen med ck

 

Detta är vår eminenta uppfödargrupp, från vänster Sam, Polly, Ronnie och Elsa. Man kan se att det fodras en viss träning innan vi ser helt proffsiga ut.

 

2013-03-05 Så har Sam varit på sin sista valputställning. Han blir ju snart 11 månader, och det är snart dags att gå över helt till de officiella klasserna. Vi var på Qupoolen i Hässleholm och Sam blev BIR medan hans brorsdotter (?) Softstars Holly blev BIM.

Sen blev det också klart att Norton kommer att bli pappa en sista (?) gång. Vi hade ju besök av söta lilla norska Stella för 5 veckor sen, och vid ultraljud igår syntes valpar i magen. Matte är stolt över sin trettonåring

 

 

2013-02-21 Tyvärr verkar det inte bli några valpar efter Mira och Casper. Var hos veterinären

idag för ultraljud, och dessvärre syntes det inte någonting. Bättre lycka nästa gång.

Nu får vi invänta Ronnies löp istället, men det lär inte komma förrän i maj nångång. Trist!

 

2013-02-09/10 Hedensted NAT och Fredricia INT, Danmark

A.Tenat of the ring slutade som BIM i Hedensted på lördagen. Hon fick sitt sista CERT och kan därmed titulera sig DKUCH Allaflox Tenat Of The Ring.

A.Commander Sam Vimes "Sam" slutade 2 bästa hane med R-CERT och Junior Cert

 

 

 

14feb Äntligen börjar hemsidan leva igen och jag kan själv gå in och föra in Nyheter och annat. Stort tack till Malin som fixat till detta

2015-01-25 Det finns två bedårande tikvalpar kvar ur Ronnies och Tures kull. Dom är nu 11 veckor och skulle verkligen vilja ha var sitt eget hem där dom kan pussas och busa hur mycket som helst. Kontakta mig om du vill veta mer om dom.

2015-02-10 Efter en del turer hit och dit, så finns det nu en tikvalp kvar som söker nytt hem. Det är Nanny Ogg som fortfarande är kvar. Hon har kommit in fint i flocken, de övriga är överseende med henne och hennes mor leker mycket med henne. Vi jobbar hårt med rumsrenheten. Om jag bara själv kan hålla reda på hennes sovande och ätande så funkar det rätt bra faktiskt.

 

Här vilar hon ihop med Norton. Det är faktiskt nästan 15 år mellan dessa två.

2015-06-24 Valparna växer på. De växer som de ska och blir allt säkrare på benen. Man kan börja känna tänder i munnarna. I slutet på veckan flyttar jag ner dom till stora valphagen där dom kommer att bo tills dom ska flytta till sina nya hem. Förhoppningsvis slutar det regna nån gång så dom även kan komma ut och känna gräs under sina tassar.

2015-05-05 Hög tid för uppdatering på sidan. En del har hänt sen sist. Lilla Nanny Ogg har nu flyttat hemifrån och bor numer i Arild där hon håller full koll på nya mattes och husses koi fiskar. Det kändes konstigt när hon flyttade eftersom hon ju var över 4 månader och hade helt blivit en del i flocken. Men hon har det jättefint på sitt nya ställe.

 

Den stora nyheten är annars att det är nya valpar på g. Allaflox Mirrim Green Rider 'Chili' har träffat den tjusige House of Softy Hamlet 'Hälge' och resultatet verkar vara en 6-7 valpar som tittar fram runt den 23 maj. Kul med sommarvalpar den här gången. Dom kan ju vara ute så mycket mer, och huset håller sig renare . Hör gärna av dig om du är intresserad av en valp i den här kullen. Leverans är ca v29.

 

Till slut en tråkig nyhet. Min älskade prins, Allaflox Prince Kheldar, 'Norton' fick somna in i mars. Han blev över 15 år och har aldrig frivilligt varit utom synhåll för sin matte. Sov gott Totte.

 

Chile och hennes nya valpar

2015-05-30 Den här hemsidan driver mig till vansinne. Begriper inte hur man lyckas göra en sån krånglig historia. Nåväl, Chilis valpar har kommit. Redan i måndags morse märktes att något var på gång, men först runt 10-tiden på kvällen började valparna komma. Till slut blev det 6 stycken, 3 pojkar och 3 flickor. Alla pojkarna och en tik verkar vara tingade och en tik vill jag gärna ha på halvfoder, dvs en kull tillbaka.

Den tredje tiken är "nästan" tingad. Den tilltänkta valpköparen har till helgen före midsommar på sig att meddela hur hen vill göra. Är du intresserad av att bli fodervärd får du gärna höra av dig, men du bör bo i närheten av Kristianstad för att komma ifråga. Nu ska jag se om jag verkligen kan få in några bilder också.

 

Så här ser dom ut nu, på enveckorsdagen

2015-06-10 Tiden går fort. Valparna är nu drygt 2 veckor och alla har öppnat ögonen. Dom försöker ta sig fram på alla fyra istället för att dra sig fram och blir allt stadigare på benen. Dom har vuxit rejält, Chili har gott om mat och är en hängiven mor. Snart är det dags för kloklippning, avmaskning och halsband. From helgen som kommer är det också ok att komma på besök för att beundra småttorna. Och pga ett återbud så är en hanvalp till salu.

Som sagt, lite trångt runt mjölkbaren

2015-06-17 Valparna har nu passerat 3 veckors ålder. Utveckligen går fort nu. De stolpar fram i valplådan och ytterhagen är uppsatt så de har mer plats att röra sig. 3 veckorsdagen firades med nötfärs, en konstig maträtt, gick egentligen inte alls upp emot mammas mjölk. Men man kunde ju ta lite grand i alla fall. Valpköpare börjar droppa in för att beundra sina kommande familjemedlemmar. Fortfarande söker jag en halvfodervärd till en tikvalp, dvs jag vill ha en valpkull tillbaka på henne mot ett reducerat pris. Hör av dig om det verkar intressant. Fast du måste bo i närheten av Kristianstad. Här kommer nu veckans skörd av bilder.

2015-06-25 Idag flyttade valparna ner till stora valphagen och plötsligt såg dom väldigt små ut igen. Men dom verkar snabbt ha vant sig vid lite större ytor och lite mer liv och rörelse omkring sig. Det kommer inte att dröja länge förrän det blir betydligt mer ljud från valprummet än vad det är just ikväll. Flytten var tydligen tröttande.

2015-07-06 Tiden går fort. Idag är valparna 6 veckor gamla och dom är redan riktiga små hundar. Dom är nu helt stabila på benen och tar sig fram överallt. Tänderna är på väg upp och om en vecka går man inte frivilligt in i valphagen utan skor på fötterna. Dom tillbringar numer mycket tid utomhus i sin valphage och emellanåt också frispringande i trädgården. Där är mycket att undersöka och smaka på. Jag har också börjat ställa upp dom så smått för att se vad det har blivit för något och här är några bilder. Förhoppningsvis blir dom mer vana vid bordet innan det är dags för flytten till det nya hemmet.

Man får en del besök, och det är alltid trevligt. Valparna är mycket förtjusta när folk sätter sig ner och gosar med dom i valphagen.

2015-07-17 Nu är snart det här stora äventyret slut på Korsvägen. Men det kommer att fortsätta i 6 nya hem som ivrigt väntar på sina nya familjemedlemmar. På måndag åker vi till veterinären och sen börjar flytten. Det är alltid med blandade känslor, dels är det trist att de åker för man har levt med dem i 8 veckor och sett dom utvecklas från små knubbiga sälar till nästan riktiga hundar. Men samtidigt inser man att de behöver så mycket mer än vad jag kan ge dem och det kommer dom att få hos sina nya familjer.

2015-11-06 Här kommer ett tappert försök att uppdatera hemsidan. Det har trots allt hänt en del. Syskonen Mimmi och Freddie ur senaste kullen ( A. Minerva McGonagal och A. Neville Longbottom) har begått debuten i utställningsringen i en liten inofficiell tillställning i Veberöd. De hade precis blivit 4 månader och fick jättefina kritiker så det bådar gott för fortsättningen.

2016-03-07 Nu har Ronnies valpar kommit. Det blev inga stora mängder den här gången, endast 3 stycken, men de var desto större. Den största flickan vägde 380 g och de övriga två vägde 360 g. Det är rätt så rejält. Allt gick i alla fall bra och Ronnie är en mycket duktig mamma-hund. Eventuellt finns det en tik kvar att tinga. De kommer att bli redo för sitt riktiga liv runt förstamajhelgen.

 

Vad har väl mer hänt sen sist? Tja, egentligen inte så himla mycket. Syskonen Mimmi och Freddie från förra kullen var på en liten inofficiell utställning förra helgen i Hässleholm. Bäst gick det för Mimmi som blev BIR och desstuom hela vägen till en BIG-2 placering. Både Mimmi och Freddie fick jättefin kritik. Dessutom var även Maltes barn från kennel Antikens där och visade upp sig, båda med helt utmärkta kritiker dom också.

 

Sam och jag kämpar vidare med både sök och spår vilket vi båda tycker är jättekul. Nu in april ska vi äntligen ut i appellklassen i spår, och så är vi anmälda till en sommarkurs i sök. Och nästa vecka börjar vi rally-lydnaden igen. Full fart med andra ord.

 

 

2016-01-11 Tänk, nytt år - redan. 2015 bara rann förbi. Två valpkullar blev det, tja den ena kom redan i 2014, men ingen flyttade förrän efter årsskiftet. Ska bli roligt att börja visa dom lite grand. Sam fick två förstapris i lydnadsklass 2, men dom sista tävlingarna regnade bort. Han fick också ett godkänt resultat i rallylydnad, och nu på lördag ska vi förhoppningsvis ut igen om det inte blir dåligt väder.

 

Polly började löpa före jul och fick sitt höglöp julhelgen. Det blev lite bökigt med Sam och grindar under helgen, och sen drog hon igång Ronnie som hade sitt höglöp under nyårshelgen. Men då hade vi ju redan tränat på det här med grindarna. Ronnie var ju förlovad med polaren Lambo, men det blev inget med det. Hon fullständigt blånekade att para sig med honom. Hon kunde tänka sig Sam men där la jag in mitt veto. Så det blev till att komma på en plan B. Det blev en halvbror till Lambo, Mother´s Finest Abracadabra the Wizard 'Wizzie'. Parningen ägde rum den första januari så det är lätt att komma ihop. Valpar förväntas komma i början av mars. Hör gärna av dig om du är intresserad av den här kombinationen.

 

 

 

2018-04-08 Nu är årets stora äventyr nästan slut. 5 av 6 valpar har flyttat till sina nya hem. Valp nr 6 skulle också ha flyttat, men hans tilltänkta familj råkade ut för tråkigheter så lillemannen måste söka sig ett nytt hem. Allaflox Elendil Star, nu 10 veckor gammal, söker sig alltså ett nytt hem.

Här är Elendil med brorsan Dolph i bakgrunden.

2018-04-26 Nu har även sista valpen flyttat ut och livet återgår till det normala igen. Valprummet är åter matrum och pappas matta har kommit ner på sin vanliga plats. Lycka till alla sex; Dolph, Thingol, Nisse, Eddie, Walter och Hedda. Jag hoppas ni får ett bra liv.

 

och här är han när han står fint. Bilder på hans föräldrar finns under Valpar. Kontakta gärna mig för mer info.

Vad har mer hänt sen sist? Jo, Sam har klarat doftprovet för eukalyptus och snart är det Meggies tur att försöka hitta rätt pizzakartong med eukalyptusdoft. Spännande.

Vårens kurser kommer igång nu. Sam och jag tränar inför vår debut i mästarklassen rallylydnad nu, och Meggie och jag kommer igång med en vardagslydnadskurs.

Här sitter Sam med sin nya fina rosett för doftprovet.

2018-03-04 Tiden går fort när man har valpar hemma. Valparna är redan drygt 5 veckor och som det ser ut så är alla tingade och redo att flytta till sina nya hem efter den 23 mars. Nu har dom flyttat ner i sin nya hage så dom har lite mer utrymme, de äter riktiga valpkulor och dom upptäcker världen runtomkring sig. Valpköparna har kommit på besök och plockat ut sina favoriter, vilket inte är det lättaste för nu når dom sitt gullaigaste stadium. Tänderna har börjat komma fram men än så länge kan man gå in barfota i valphagen. Hoppas bara att det blir lite varmare så dom även kan komma ut också. Här är lite nytagna valpbilder.

 

 

Pookie har flyttat på försök ner till Malmö och som det ser ut nu blir hon kvar där nere. Hon och Marianne verkar trivas fint ihop. Och vem skulle inte trivas ihop med snälla, rara lilla Pookie.

 

Meggie gick på sin sista valputställning förra helgen. Hon slutade valptiden med flaggan i topp, dvs hon blev BIR valp. Nu dröjer det till utomhusutställningarna börjar innan vi kommer ut i ringen igen.

 

2018-02-14 Förra veckan var jag på Sydsvenska Terrierklubbens årsmöte och tog emot min medalj. Här är en bild på utdelningen.

Valparna växer som de ska. Dolly är en samvetsgrann mor med mycket mjölk till sina små. Den störste pojken väger nu gott och väl över kilot och den lilla flickan närmar sig 700 g. Alla har öppnat sina ögon och jag tror att de börjar höra nu också. Det finns fortfarande 2 pojkar kvar att tinga.

2018-01-29 Nu har Dollys och Sunes valpar kommit. Natten mellan torsdag och fredag ramlade dom ut, 5 pojkar och en flicka. Det var något segdraget. Klockan 11 på kvällen kom första pojken och sen dröjde det 2 timmar innan nästa behagade komma. Klockan 2 på natten låg här 4 stycken rejäla pojkvalpar och Dolly la sig till ro. Jag väntade 1,5 timme innan jag också la mig i min säng. Tittade till valplådan vid halv 5 och allt var lugnt. Men när jag tittade igen vid halv 7 så var bädden våt och där låg 6 stycken valpar, 5 rejäla pojkar på över 300 g styck och en liten flicka på bara 180 g. Men lill-tösen tar sig fint. Nu är hon uppe i 240 g och hon är lika pigg som sina biffiga bröder.

 

Det finns alltjämt pojkar att tinga. Hör av er om ni är intresserade av att veta mera.

2018-01-24 I dag kom ett fint besked. Jag har fått Svenska Terrierklubbens uppfödarmedalj!!! Jag är otroligt stolt över detta. Den 7 februari ska jag ner till Malmö och mottaga medaljen i samband med Sydsvenska Terrierklubbens årsmöte.

2018-01-17 Ja jösses så tiden går. Nyss var sommar och sen plötsligt jul och nu är det nytt år igen. Givetvis har fjolårets valpar flyttat hemifrån sen länge sen. Fast inte riktigt alla. En blev faktiskt kvar här och förgyller tillvaron för oss. Här finns -inte så lilla längre- Meggie, Allaflox Megan Beloved, snart ett år gammal. Och här ser ni en bild på övriga valpar när de lämnade barndomshemmet för att åka på nya äventyr.

 

 

Vad har väl mer hänt under året? Jo Sam och jag har varit ute och tävlat Rallylydnad i avancerad klass och det har gått jättebra. Nu har vi tagit de tre kvalificerande resultat som behövs (dvs vi har kvar 80 p eller mer av de 100 man börjar med) och vi börjar så smått bli klara för mästarklassen. Vi tänkte dock fortsätta lite till i avancerad klass innan vi vågar oss på den.

Här är vi överst på prispallen med 97 p i Olofström, omgivna av 2 bordercollies.

 

Vi har även provat på den nya sporten nosework som vi verkligen tycker är kul. Sök och spår, som jag tycker är himla kul, har dessvärre Sam verkat tappa intresse för. Men av en outgrundlig anledning har han börjat tycka lydnaden är kul så vi får väl ge oss ut i lydnadsklass 1 till våren.

 

Påläggskalven Meggie tycker däremot allt är kul, sök och spår (framförallt spår), nosework och trädgårdsarbete, allt. Till våren är det dags för grundläggande lydnad även för henne och det kan tänkas blir startklass under sommaren..

 

Utställning har gått så där bra. Vi har väl inte varit ute så där jättemycket, men det har blivit en del ck och en hel del reserv-cert. Men vad ska man göra med dom? Meggie har gått i valpklass och där har hon som regel vunnit, men hon har oftast varit ensam i sin klass. Vi får se hur det blir nu när hon ska in i officiell klass.

Här är kennel Allaflox uppfödargrupp i Tvååker i juli. Domaren tyckte det var en sån jämn grupp så vi slog faktiskt den andra gruppen. Fr v A. Angua von Uberwald, A. Agnes Nitt, A. Cedric Diggory och A. Bronwyn de Morgan.

 

 

En som verkligen varit ute på appellplaner och i skogarna är A. Agnes Nitt 'Agnes' och hennes matte Anita Karlsson. Agnes har tagit sina kvalificerande poäng i nybörjare och fortsättning rally, uppflyttningspoäng i startklassen i lydnad, och spårat sig till ett viltspårschampionat! Dessutom blev dom 3 i 2017 års allroundlista! Stort grattis till er!!!

Här är Anita och Agnes efter ett spännande viltspår med en älgkalv i hasorna. Trots detta fixade Agnes spåret som gav championatet.

Påläggskalven Meggie

2017-03-22 Valparna är nu uppe på benen och blir allt stadigare. Ögon och öron är öppna, och det har börjat smaka på annan mat än mammas mjölk. Idag blev det valpkulor och det var riktigt smaskigt verkade det som om. Till helgen blir det nog dags att flytta ner dom till den stora valphagen där dom ska bo tills det är dags att flytta till sina nya familjer. De utvecklas i en rasande takt och den lilla valphagen på ovanvåningen är snart för liten för dem.

 

Det finns fortfarande två hanar och två tikar att tinga.

2017-02-27 Så har valparna anlänt, några dagar tidigare än beräknat. Efter en orolig fredag natt insåg jag på lördag morgon att nu är det dags. Elsas matte Carin kontaktades och satte sig bums i bilen för att vara med om födelsen. Halv 12 på förmiddagen föddes den första valpen, en tik.

 

 

Sen ramlade det ut valpar hela eftermiddagen och kvällen fast med ganska långa uppehåll. Carin hann åka hem innan den sista behagade komma fram och själv hade jag hunnit gå och lägga mig, så Elsa fick fixa allting själv. Vilket hon givetvis gjorde helt perfekt. Totalt blev det 8 valpar, 3 pojkar och 5 flickor. Alla pigga och matglada, och helt pigmenterade trots att dom egentligen inte skulle födas förrän 3 dagar senare.

Veterinären hade sagt att där var mer en valp vid ultraljudet men 8 hade jag inte räknat med, så det finns både hane och tikar att tinga om ni är intresserade. Bilder på Alex och Elsa finns under Valpar.

 

2017-02-04 JA! Det visar sig att Elsa är dräktig, och valparna lär komma runt slutet av februari och kommer att vara redo för sina nya hem i slutet av april. Är du intresserad av en valp i den här kullen så är du välkommen att höra av dig.

2017-01-08 Nytt år igen! Och flera månader sedan senaste uppdateringen så här kommer först lite om vad som hände i slutet av 2016.

 

Sam och jag jobbade på med lydnaden och rallylydnaden. Under över alla under, en regnig förmiddag i Rödeby lyckades vi komma över den magiska 160p-gränsen och fick äntligen titeln LP2. Vi har också tävlat 2 gånger i rallylydnad, fortsättningsklassen med godkända resultat (194 och 183) och är nu anmälda till vår sista (?) tävling i fortsättningsklassen för att sedan börja i avancerad klass framåt våren. Vi har haft turen att komma med på en utbildning i rally. En träningskompis går utbildning till rallylydnadsinstruktör och behövde 4 ekipage att träna på inför sin examination och Sam och jag blev ett av dessa ekipage, dvs en massa fin träning inomhus. Vi kommer att vara i topptrim till våren.

 

Vi var också på utställningen i Växjö ihop med flera av mina trevliga valpköpare. Det blev fina resultat även om vi inte nådde hela vägen fram. Bäst gick det för Elsa som blev 3 bästa tik med r-cert. R-cert fick även Sixten på sin första utställning, men han hamnade precis utanför pallen.

 

 

 

Allaflox Mustrum Ridcully, 'Atlas' 2 år

 

Allaflox Agnes Nitt 'Agnes' 2 år

 

 

Allaflox Esme Weatherwax 'Dolly' 2 år

Allaflox Hokus Pokus 'Pookie' 8 månader

Den eminenta uppfödargruppen bestående av från vänster Sixten, Elsa, Dolly och Atlas.

 

 

 

Efter Växjö så blev det ganska lugnt. Sam och jag har fortsatt med både sök och spår, och numer så är Pookie också med på de övningarna. Även Ronnie får ett och annat spår emellanåt. Vi hoppas kunna komma ut i lägre klass till våren, får se hur det går med det.

 

Sen är det ju julens stora begivenhet. Elsas löp sammanföll den här gången med juletiden (förra gången var det ju midsommar) så nu skulle vi göra ett nytt försök. Dan efter annandan åkte vi ner till Vellinge och den väntande kavaljeren House of Softy Hamilton 'Alex'. Alex var en erfaren herre och nu går vi i väntans tider - hoppas vi. Ultraljud kommer att göras om några veckor.

2016-09-27 Hög tid för uppdatering av sommaren, både roligt och mindre roligt.

Sommaren har varit mycket varm och torr här i norra Skåne och mycket av tiden har vi befunnit oss i skuggan ätandes glass och druckit kalla drinkar. Mot slutet av augusti blev det ändå lite mera aktiviteter. Jag anmälde lite hundar till Wheatenfestivalen uppe i Södertälje, och även till KM i Rallylydnad som skulle gå på samma ställe. Boende fick jag hos snälla Anita (Agnes matte) med familj. Bara dagarna innan så var jag tvungen att ta bort lilla älskade Polly. Jag visste ju att hon hade något otäckt som växte i magen, men hon var pigg och glad ända tills sista dagen.

 

Sov gott Polly

Allaflox Kettericken

11-03-2004 -- 25-08-2016

 

Det var skönt att komma iväg efter att Polly somnat in. Boende fick jag och de hundar jag hade med mig (Pookie, Sam, Mimmi och så Ronnie som sällskapsdam) hos Anita (Agnes matte) med familj. Än en gång; stort tack för det.

 

Wheatenfestivalen blev trevlig, varm, solig och blåsig. Först ut var Pookie som debuterade i utställnings-ringen. Hon blev trea av tre tikvalpar med hp. Sen kom Atlas i unghund hane som blev tvåa med hp. Sam gjorde sig inte speciellt märkvärdig i championklassen utan försvann ut ganska snabbt. Men sen kom flickorna. Först ut var Mimmi i juniorklassen, som hon vann, och sen kom Agnes som fick fin kritik och blev tvåa. I bästa tik-klassen travar sedan Mimmi på med stora kliv och går före alla championhundarna och blir alltså bästa tik. Inte illa marscherat av en liten junior. Hon slutar sedan som BIM.

BIR Ch Seamrog´s No more Rock´n Roll (vä) och

BIM Allaflox Minerva McGonagall (hö)

I mitten domaren Cindy Pettersson

Dagen därpå var det KM i Rallylydnad, där Sam var anmäld i nybörjarklassen. Och si, det gick mycket bättre än utställningen. Han gick nästintill perfekt och slutade på 99 p (av 100 möjliga) och vann klassen! Tvåa blev Agnes med Anita bredvid sig på 94 p!

Anita, Agnes, Sam och jag beundrar våra rosetter

Och här är helgens skörd (+ en hel del fodersäckar och annat smått och gott inne i bilen)

Helgen efteråt åkte jag, Sam , Mimmi, Pookie samt sällskaptshunden Ronnie till Öland och utställningen i Böda. Här gick det mycket bättre för både Sam och Pookie. Pookie blev här bästa valp av 3 valpar och Sam blev faktiskt BIR. Mimmie vann sin klass men utan ck och därför ingen placering i bästa tikklass. Faktum är att Mimmi har vunnit sin klass varenda gång sin ställts ut, ibland med ck ibland utan, men alltid först.

Allaflox Commander Sam Vimes (vä) BIR

Extra´s Moonstruck (hö) BIM

och i mitten domaren Arne Forss N

Helgen efter detta var det utställningar i Eslöv (SKK) och Bjuv (Terrierklubben). Pookie blev faktiskt BIR valp 6-9 mån på båda utställningarna, Dolly vann unghundsklassen i Eslöv, men oplacerad båda dagarna. Sam var bara med i Bjuv, men efter 3 löptikar var det inte mycket kvar av honom. Han får stå på tillväxt igen.

 

Vad händer härnäst? Jag har anmält Pookie och Dolly till Växjö, och dit kommer även Agnes (A. Agnes Nitt), Elsa (A. Adora Belle Dearheart) och Sixten - debutanten (A. Cedric Diggory). Ska bli spännande!

Pookie gör sin sista (?) valputställning på Malmö Valp - som i år kommer att vara i Flyinge, och Sam ska tävla i både fortsättningsklassen - rally och i vanlig lydnad.

 

Och så ska ju Elsa paras! Denna gången får hon en mer erfaren kavljer, House of Softy Hamilton, som förhoppningsvis ska fixa detta. Vi hoppas att parningen ska äga rum före jul.

 

 

2016-07-13 Tyvärr blev det ingen parning mellan Elsa och Sune. Sune var fylld av god vilja och energi, men tyvärr ingen större precision. Elsa kommer att få träffa en annan pojke i november när hon löper härnäst.

2016-06-22 Äntligen dags för lite uppdatering. En hel del hinner hända i mellan varven.

Valparna har givetvis redan flyttat till sina nya hem och bott där i nästan 2 månader nu. Den ljusa tiken flyttade till Hamar, Norge, och kallas nu för Frida, och pojken flyttade till Köpenhamn och kallas för Guapo. Den mörkare tiken är kvar här hos mig och kallas för Pookie. Meningarna är lite delade om henne. Ronnie tycker det är jättekul att ha en valp att leka med, medan Sam och Polly är mer tveksamma. Vi jobbar hårt med rumsrenheten och det går ganska bra nu. Ett och annat bakslag givetvis, men på det hela taget är golven torra.

 

 

Här är dom på väg till veterinären. Från vänster; A. Simsalabim 'Frida', A. Hokus Pokus 'Pookie' och A. Filiokus 'Guapo

Vad mera? Jo, det har varit BPH för de två senaste kullarna. Numera håller man till på en stor öppen gräsplan (till skillnad från MH som vanligen var inne i skogen) och i vårt fall blev det en plan i Örkelljunga och varmt, varmt, varmt. Hur som helst, 8 st allafloxare kämpade mot fula gubben, gick på ojämt underlag och lekte med testledaren. Här är några bilder.

Nano blir jättelång medan hon undersöker den underliga skramlande plåburken

 

Agnes tar i ordentligt mot gubben i hatt.

Här är det Sixten som blev rätt konfunderad över fula gubben.

Sam och jag har varit och tävlat i Rally-lydnad. Efter ett misslyckat framträdande i Sölvesborg (69 p - 70 är godkänt) så var vi på en dubbeltävling i Burlöv förra helgen. Och där gick det mycket bättre. Vi fick behålla 95 resp 91 p (av 100 möjliga), så nästa gång vi tävlar Rally så är vi i Fortsättningsklass.

 

 

 

Vad mera? Nu till helgen ska Sams syster Elsa (A. Adora Belle Dearheart) få träffa Sune (Lakkas Falstaff a la Flox) för en förhoppningsvis trevlig stund. Om det går som vi hoppas så har vi små Elsa-valpar här i slutet av augusti.

 

 

Här är en bild på Elsa (i mitten) från vårens Malmöutställning när hon blev tvåa bästa tik och tog sitt svenska cert samt även kommer att få CACIB eftersom ettan inte behöver det.

2016-04-04 Igår var Sam och jag på vår första - och enda - appelltävling i spår. Den enda blev det eftersom vi fixade en uppflyttning redan på första försöket. Sam gjorde ett jättefint spår och markerade pinnarna helt korrekt, men hans matte hade lite för kort lina till att börja med så det blev 0.75 p avdrag (i bruks är det alltid 2 domare och man tar genomsnittet på deras poäng, Här fick vi alltså 9 av en domare och 9.5 av den andre). Även budföringen gick bra, även om Sam blev lite väl förtjust i mottagaren. Sen började nog orken tryta lite hos honom, men vi lyckades ändå hålla ihop lydnaden så pass att vi fick 241.25 p och därmed uppflyttning till lägre klass (224 p är uppflyttningspoängen) och jag kommer att få bjuda på fika i spårgänget, ett kärt besvär.

Med valparna är det bara bra. De har fått flytta ner i stora valprummet nu för att få lite mer plats. De blev nog lite överväldigade för det är väldigt tyst där inne just nu. Snart är det också dags att känna lite gräs under tassarna.

2015-03-21 Igår var vi på utställning i Malmö, Dolly, Elsa, Carin och jag. Det var 40 wheaten anmälda, men alla kom inte. Vi blev väl ett drygt 30-tal till slut. Först av de våra var Dolly, A. Esme Weatherwax som deltog i juniorklassen tillsammans med 6 andra små söta flickor. Dolly överträffade alla mina förväntningar genom att trava som ett proffs runt i ringen och stå hyfsat stilla framför domaren. Detta belönades med en andraplacering och ett ck. Jättefint.

 

Sen var det dags för Elsa, A. Adora Belle Dearheart som gick i öppenklassen. Och faktiskt så gick hon och vann sin klass! När det var dags för bästa tik-klassen så var både Carin och jag nervösa, men jag (som gick med henne) lyckades sköta mig och lotsa Elsa till en andraplacering och eftersom ettan redan var färdig internationell champion så fick hon sitt efterlängtade cert och som grädde på moset kommer hon också att få ett CACIB. Jättekul! Särskilt med tanke på att vi planerar att para Elsa när hon löper nästa gång, runt augusti nånting.

 

Och en fin nyhet till; Dollys hd röntgen är nu klar och hon fick A och armbågar ua. Mycket nöjd uppfödare och fodervärd.

Här sitter Elsa och beundrar alla sina nya fina rosetter

Allaflox Neville Longbottom, 'Freddie', 4 månader

Allaflox Minerva McGonagal, 'Mimmi', 4 månader

Sen har Sam och jag varit ute och tävlat i lydnadsklass 2. Än så länge har vi ett förstapris, men vi har 4 stycken tävlingar kvar detta året (om det inte regnar), så förhoppningen finns om ett LP2. Vi har också börjat med söket och hamnat i en väldigt trevlig träningsgrupp. Sam älskar det. Det är så kul att se hur han nästan hoppar jämfota av förtjusning när tjänstetecknet kommer fram.

Och en sista fin nyhet. Vi var på utställningen i Växjö i helgen som gick och där blev Sam faktiskt andre bäste hane och eftersom ettan redan var färdig c.i.b. så gick cacibet (det internationella certifikatet) vidare ner till oss.

Nu höll jag på att glömma en fin nyhet till. A. Agnes Nitt, 'Agnes', har klarat sitt anlagsprov för viltspårschampionat. Stort Grattis!

2015-09-19 Så har höstsäsongen kommit igång. Sam och jag kommer att aktivera oss mycket aktivt på appellplanerna i höst. Vi har redan anmält oss till 3 olika lydnadstävlingar i klass 2. Och vi har börjat i nybörjaklassen på rallylydnaden. Förhoppningsvis med någon tävling också under hösten. Och idag började vi på allvar i sökgruppen. Visst låter det aktivt.

 

Utställningssäsongen har varit lite sådär. Några reservcert, ett retfullt reserv-cacib, och några excellent. Tja, antar att det kunde varit värre och det kommer nya chanser. Nästa helg blir det i alla fall debut för de allra nyaste valparna, dels lilla Gul numera Mimmi och så lille Grön numera Freddie, gör debut i Veberöd, 4 månader och 2 dagar gamla. För övrigt verkar det går bra med alla de nya små. Har fått rapporter från samtliga och de jobbar hårt med rumsrenhet och valpklasser.

 

Efter moget övervägande har jag också bestämt mig för att Ronnie kommer att få en kull valpar till. Den tilltänkte kavaljeren den här gången blir polaren Lambo, dvs Lakkas Lord Lambourne. Det kommer att bli snälla vänliga valpar för båda de tilltänkta föräldrarna är synnerligen snälla och vänliga hundar. Ronnie beräknas löpa runt nyår - januari så det blir vårvalpar. Du får gärna höra av dig till mig om du vill ha mer information om den här kombinationen.

Jag ber så mycket om ursäkt för den här hemsidan. Trodde jag hade bemästrat den men det har jag tydligen inte alls. Bilderna far hit och dit och texten hamnar både här och där. Väldigt trist. Måste nog försöka hitta något annat web hotell än det här.

Fröken Lila

Fröken Röd

Chili går fortfarande in till sina valpar för att "tanka av" och hon leker en del med dem också. Fast numer är det mest valpkulor som gäller.

Nedan är bilder på alla sex valparna prydligt uppställda. Fotona är som synes tagna vid två olika tillfällen dagarna efter varandra och jag har tagit det foto jag tycker är bäst (naturligtvis).

Allaflox Cedric Diggory

Blå hane

Allaflox Neville Longbottom

Grön hane

Allaflox Godric Gryffindor

Svart hane

Allaflox Minerva McGonagall

Gul tik. Denna tik blir kvar i kenneln och kommer att bo hos en fodervärd

Allaflox Luna Lovegood

Lila tik

Allaflox Madam Hooch

Röd tik

 

 

Fröken Gul

Fröken Lila

Titta! Där är ju Sam!

Numer äts det valpkulor med liv och lust. Fast eftersom tänderna endast precis har börjat kännas i munnarna så är kulorna uppblötta.

Chili visar sin barn att det går bra att sova även i buren.

Man ser hur mycket valparna har vuxit nu. Dom tar allt större plats i valplådan.

Men det finns andra faciliteter i nya valphagen. Här är det Fröken Gul som har hittat en egen sängplats

Till sist en bild på valparnas pappa, House of Softy Hamlet, eller Hälge som han kallas till vardags.

Nötfärs är ju ändå inte helt fel

Fast varför innehållet på den ena tallriken smakar bättre än innehållet på den andra tallriken är svårt att förstå

Här kan man i alla fall skymta ögonen på valparna. Aktivitetsperioderna är inte så långa men det dröjer inte länge förrän valplådan blir för trång.

Även lite trångt i korgen man får ligga medan matte byter rent i valplådan

Flickorna

Pojkarna

 

Redan lite trångt kring maten

 

Norton

2000-01-03 -- 2015-03-10

Copyright © All Rights Reserved Kennel Allaflox

Gun Werlemark, Korsvägen 6, 291 75 Färlöv.

Tfn 044-71610, 0733-909792, E-post gun.werlemark@gmail.com